Rijlessen

Bij mijn rijlessen staan rust, veiligheid, vertrouwen en gezelligheid vooraan. Ik vind het namelijk belangrijk dat de leerling zich veilig en ontspannen in de auto voelt. Hierdoor zullen de lessen allereerst leuk zijn, waardoor je uitkijkt naar je rijles. En het leren van autorijden zal hierdoor ook voorspoediger gaan. 
Maar of de klik er is kun je natuurlijk niet van te voren weten. Daarom geef ik, voor je iets hoeft te besluiten een proefles. Deze proefles duurt een uur. In jou proefles maken we kennis met elkaar, gaan we een stukje rijden en vertel ik je hoe de rijlessen verder zullen gaan. Heb je na de proefles besloten bij mij verder van start te gaan? Dan gaan we aan het echte werk beginnen.
Samen lopen we stap voor stap door de opleiding heen, helemaal gericht op jou tempo. Het is daarom ook niet mogelijk, naast het starters pakket, verdere pakketten te kopen. De leerling hoeft bij mij geen druk te voelen om binnen een bepaald aantal lessen op examen te moeten. Iedere leerling is anders en heeft zijn/haar aantal lessen nodig. We gaan dus op examen als jij er zelf echt klaar voor bent!


Tussentijdse toets

Op 2/3 van je opleiding plannen we een tussentijdse toets. Dit is een toets die we in plannen als we al een eindje op weg zijn naar het examen. Maar waarvoor is zo'n toets nou precies? Een tussentijdse toets is eigenlijk gewoon een oefen examen, sommige mensen vinden toetsen en examen erg spannend waardoor ze heel anders kunnen presteren. De toets is daarvoor een goede test om te weten wat je dadelijk te wachten staat bij het echte examen, hoe je er op gaat reageren en eventuele zenuwfoutjes te verkleinen of weg te nemen voor het echte examen. De tussentijdse toets vind dan ook plaats bij het CBR in Mierlo. Hier gaan we net als bij het echte examen kijken hoe het rijden je af gaat, en het voordeel is dat je hierbij niet kan slagen of zakken. Na de tussentijdse toets krijgen we precies van de examinator te horen waar we nog aan moeten werken voor je echte examen, zodat we die met nog meer zekerheid de eerste keer gaan halen. Ook is een voordeel van de tussentijdse toets, dat als de bijzondere verrichtingen goed gaan (fileparkeren, hellingproef, keren d.m.v. streken, enz.) je hiervoor vrijstelling kan krijgen voor je examen. Dat houdt in dat wanneer ze goed gaan bij je tussentijdse toets, je ze niet meer op je examen hoeft te doen. Aan de hand van hoe je de tussentijdse toets hebt ervaren, gaan we een beslissing maken voor je examen!


Examens

Is de dag aangebroken dat je klaar bent voor het examen, dan kan dat nog heel spannend zijn. Ik zal er dan ook voor zorgen dat je je zoveel mogelijk op je gemak voelt die dag, en dat we het juiste examen voor jou gekozen hebben (examen of faalangst examen) Ik vertel hier, maar ook later nog in de auto, hoe het examen zal gaan verlopen. Bij het examen word je 1 uur vooraf thuis opgehaald. We herhalen dan nog een aantal punten, die voor jou nodig zijn, tijdens de rit naar het examenpunt in Mierlo. 10 tot 15 minuten voor je examen zorgen we dat we bij het CBR zijn. Dan kletsen we nog eventjes, drinken we eventueel een kopje koffie, thee of chocomel en komen even tot rust. Zodra we worden binnen geroepen begint je examen. De examinator maakt vooraf even kennis en een kort praatje. Daarna gaan we een examen route rijden, het is niet veel anders als de rijlessen, alleen nu zit de examinator naast jou en ik (in overleg) achterin. Als we de route dan hebben gereden en de nabespreking bij het CBR hebben gehad, breng ik je weer naar huis.

Faalangst examen

Heb je met je tussentijdse toets ervaren, of weet je van je zelf dat je voor examens erg zenuwachtig en gespannen bent, kunnen we er voor kiezen een faalangst examen te doen. Een faalangst examen is niet veel anders dan het examen, je moet de zelfde dingen doen alleen hebt er nu iets meer tijd voor. Met het faalangst examen starten we individueel, de andere examenkandidaten zullen eerder vertrekken dan wij. Met het faalangst examen wordt er bij het begin gesprek meer tijd genomen, de examinator leert je een beetje kennen en vertelt wat dingen over zichzelf, zodat je je wat meer op je gemak voelt en niet langs een helemaal vreemde in de auto stapt. Na het gesprek gaan we ook een gewone route rijden waarin jij moet laten zien dat je het kan. Als extra mogelijkheid heb je, om tijdens je examen rit een pauze in te lassen. Stel je hebt een foutje gemaakt en blijft er mee in je hoofd zitten, of de spanningen lopen op een moment in het examen te hoog op, dan kun je aangeven even te willen stoppen en een pauze te pakken. Zodra jij je weer wat rustiger voelt en er weer klaar voor bent zullen we het examen herpakken.